09 3540 2220

info@toimitilaa.fi

Myydään Arvotalo Keskusta Porvoo

Mannerheiminkatu 24, 06100 Porvoo
Tarjousten perusteella

Kohteen kuvaus

MYYDÄÄN UNIIKKI, HISTORILALLINEN JUGEND-TALO PORVOON KESKUSTASSA – MUUTETTAVISSA MYÖS PÄÄOSIN ASUINKÄYTTÖÖN!!! 

Porvoon Energia myy entisen pääkonttorirakennuksensa. Rakennus on toiminut myyjän asiakaspalvelu- ja toimistotiloina viimeiset vuodet.

Kohde on selkeästi kulttuurihistoriallisesti arvokas ja suojeltu. Vuonna 1913 valmistuneen talon historiaan sisältyy monta muutosvaihetta yhtiön toiminnan kasvettua ja laajennuttua, mutta rakennuksen alkuperäinen arkkitehtuuri julkisivujen suhteen on säilynyt. Alun perin talo rakennettiin sähkökeskukseksi konttoritiloineen ja siinä tuotettiin dieselkoneilla sähköä. Sittemmin siinä on toiminut myös vesi- ja sähkölaitoksen toimistotiloja sekä kaupungin rakennuskonttori. Porvoon Energia on ollut konttorirakennuksen tiloissa alusta lähtien aina vuoteen 2017 asti.

Uniikin rakennuksen piirsi aikoinaan arkkitehti Selim A. Lindqvist, joka oli maan eturivin arkkitehteja 1800-1900 -luvun vaihteessa. Häntä pidettiin erityisen luovana teknisenä arkkitehtinä. Lindqvistin kädenjälkeä edustavat myös esimerkiksi Aleksi 13 -tavaratalorakennus sekä Suvilahden sähkö- ja kaasulaitos Helsingissä. Kansallisromantiikasta poiketen Lindqvistin arkkitehtuuri on edustanut alusta alkaen rationalistista suuntausta. Kaiken kaikkiaan hän on suunnitellut yli 160 rakennusta.

Rakennus sijaitsee Porvoon kaupungin vuokratontilla, jonka voi myös lunastaa Porvoon kaupungilta hintaan 514’500€ milloin tahansa. Tontin pinta-ala on noin 2290m². Kaavamerkintä on KTY (Toimitilarakennusten korttelialue) ja kaavamuutosprosessi on käynnistetty kaavan muuttamiseksi sellaiseksi, että se mahdollistaa toimitilakäytön lisäksi myös asumisen. Kohde on muutettavissa pääosin asuinkäyttöön (noin 900m²). Nyt esitetty kaavamerkintä olisi AL (Asuin- ja liiketilojen korttelialue). Nykyinen maanvuokrasopimus on voimassa vuoteen 31.12.2069 asti.

Rakennuksen jokaisessa kerroksessa on paljon ikkunoita, joista osa on kauniita, historiaa huokuvia kaari-ikkunoita! Lämmitys on toteutettu kaukolämmöllä ja lämmönvaihdin on juuri uusittu. Lisämukavuutta tuo viilentävä ilmastointi.

Toivomme yhteydenottoja kiinnostuneilta ja toimitamme mieluusti lisätietoa kohteesta. Ostajan on ennen tarjouksen tekemistä tutustuttava lisämateriaaliin. Kohteesta on olemassa mm. sisäilmatutkimus sekä maanvuokrasopimus. 524 Porvoon Energia kaavaehdotus on ollut nähtävillä 11.3.–17.4.2020. Tässä linkissä lisätietoja

TODELLA HIENO KIINTEISTÖKEHITYSHANKE SIJOITTAJALLE, KEHITTÄJÄLLE TAI OMAAN KÄYTTÖÖN!!!

 

KOHDETIEDOT

SIJAINTI
Katuosoite: Mannerheiminkatu 24, 06100 Porvoo
Kaupunginosa: Keskusta
Ympäristö: Keskustan asunnot, kaupat ja palvelut

RAKENNUS/HUONEISTO
Pinta-alat: Noin 1470m² kerrosala ja vuokrattava pinta-ala noin 1000m² + kellari
Huoneistoselitelmä: Toimistotalo
Hissi: Ei
Kerros: 1-2 + kellari (rakennuksessa useita tasoja)
Rakennusvuosi: 1913
Kunto, varusteet ja palvelut: Hyvä kunto
Vapautuu: Erikseen sovitusti
Pysäköinti: Kadulla/pihalla

TONTTI
Omistus: Porvoon kaupungin vuokratontti
Lunastettavissa hintaan: 514’000€
Pinta-ala: Noin 2288m² (voi muuttua kaavaprosessin aikana)
Kaava: Nykyinen KTY-1 ja suunniteltu AL-1 (yhdistetty liike- ja asuinrakentaminen)
Rakennusoikeus: 1470m² (käytetty)

MYYNTIHINTA
Myyntihinta: Tarjousten perusteella
Tonttivuokra: 25’725€/v
Muut kulut: Kaukolämpö noin 13’000€/v ja kiinteistövero noin 3’600€/v

Video

Ota yhteyttä

KTM, LKV Antti Soivio
KTM, LKV Antti Soivio
antti@soivio.fi0400-446553

Enquire about this property